Victoria og verdensmålene

Victoria & Verdensmålene på P1

Victoria har i den grad kastet sig ind i kampen for FN’s Verdensmål.

Samme dag som de første to bøger om Victoria udkom, kunne tusindvis af lyttere høre om serien i Orientering på P1.

Det skete fredag den 12. oktober kl. 16.52, lige efter et indslag om, hvordan man brødføder ti milliarder mennesker uden at sætte klodens klima over styr.
Inden værterne, Mette Vibe Utzon og Karen Hjulmand, stillede spørgsmål til børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg, blev der læst lidt om fra ’Den Magiske Kjole’, og undervejs blev der også citeret fra ’Geden med Fipskægget’.

Jesper Tornbjerg påpeger, at de fleste mennesker på Jorden er børn og unge under 30 år, og han glæder sig over, at DR er med til at sætte fokus på børnenes rolle.
– Det er super vigtigt, at både børn og deres voksne sætter sig ind i FN’s Verdensmål og diskuterer, hvordan de selv og sammen med andre kan bidrage til at gøre kloden til et bedre sted at være, siger Jesper Tornbjerg.
I studiet i DR Byen nævnte han bl.a., at en mor i en af de testfamilier, der har læst de to første bøger, var blevet overrasket over, hvor meget hendes barn vidste om verdensmålene på forhånd.
– Ved at diskutere verdensmålene på tværs af generationer, lærer vi af hinanden. Jeg håber, at ’Victoria & Verdensmålene’ kan være med til at styrke denne samtale på tværs af generationer, siger Jesper Tornbjerg.