Victoria og verdensmålene

Isbjørnen er udkommet!

Den fjerde bog i serien om ’Victoria & Verdensmålene’ handler om klima. ’Isbjørnen’ kan inspirere til at snakke om klimaforandringer på tværs af generationer.

Kloden varmes op, og perspektiverne kan virke skræmmende, så hvordan snakker man børn om klimaforandringer?
– Mit bud er, at det handler om at 1) sætte sig ind i, hvad den globale opvarmning handler om, og hvordan vi kan forebygge og tilpasse os klimaændringer, 2) gå foran med det gode eksempel i hverdagen og 3) gribe de chancer, der opstår for at tale med børnene, siger børnebogsforfatter Jesper Tornbjerg og peger på: Viden, adfærd og dialog.
For at få inspiration til det svære stof kan man nu købe den fjerde bog i serien om Victoria & Verdensmålene. Den handler om verdensmål nr. 13 (klima) og hedder ’Isbjørnen’ (52 sider, alle illustrationer i farver).
’Isbjørnen’ udkom i forbindelse med Danmarks Læringsfestival i Bella Center i marts 2019. Bogen kan bestilles via boghandlere eller jesper@victoriaogverdensmaalene.dk. Direkte fra forlaget koster ’Isbjørnen’ 75 kr. inkl. moms og porto.
De første tre bøger i serien om Victoria & Verdensmålene er udkommet i forholdsvis beskedne oplag, men interessen for at støtte udgivelsen af en bog om klima har været næsten overvældende.
– Det er jeg taknemmelig over, for klima er en hjertesag for mig. Jeg har som journalist på Ingeniøren og Politiken og for Dansk Energi skrevet for voksne om klimaspørgsmål siden 1990, men de globale udledninger af klimagasser stiger desværre fortsat, konstaterer Jesper Tornbjerg.
’Kære politikere – tag jer sammen. Nu!’ konkluderer 12-årige Victoria i ’Isbjørnen’, hvor hun besøger isbjørne i Arktis, flyver med rumskib til Månen og tager på en lærerig gåtur med sine forældre.
– Jeg er naturligvis enig med Victoria: Vi skal alle sammen gøre en stærkere indsats for at forebygge klimaforandringer, men ingen kan klare denne opgave alene. Den globale opvarmning er en udfordring, vi skal tackle i fællesskab, fastslår Jesper Tornbjerg.
Takket være en række sponsorer er ’Isbjørnen’ trykt i 8.500 eksemplarer, og alle landets 2.102 skoler har modtaget et brev med tre bøger.
– Jeg håber, at Victoria kan inspirere endnu flere skoler til at inddrage klima og verdensmålene i undervisningen, siger forfatteren og sender en varm tak til: Nordea Invest, IDA, Nordic Energy Advice, Cofoco, 1st Mile, Danske Vandværker, GetBarry, SEAS-NVE, Energi- og Miljøfonden, KLS PurePrint og Montagebureauet.
PS. Victoria & Verdensmålene er gode gaver fx til børn eller oplægsholdere på konferencer om Verdensmålene.
PPS. Læs et interview med Jesper Tornbjerg på https://groenforskel.dk/boern-og-klima/
PPS. Hvis du ønsker at modtage nyhedsbreve fra Victoria & Verdensmålene, så send en mail til jesper@victoriaogverdensmaalene.dk