Victoria og verdensmålene

Besøg et Renseanlæg med Victoria

 

På renseanlæg i Ringsted

I bogen Den Lille Havfrue Vender Tilbage lærer Victoria en masse om Livet i Havet, da hun er på opdagelse med havfruen Ditte for at lære mere om Verdensmål 14. 

Victoria lærer i den forbindelse også om spildevand. Faktisk har Victoria også lært om dette i bogen Vandspejlet, der handler om Verdensmål 6 – Rent vand og sanitet. De to Verdensmål hænger meget tæt sammen og er afhængige af hinanden.

På siden her kan I besøge et rigtigt renseanlæg sammen med Victoria. Hun bliver nemlig vist rundt på renseanlægget i Ringsted af Sofie.

Tag med på turen, og se hvad der sker med spildevandet, fra det kommer ind på renseanlægget, til det igen kan ledes ud og blive en del af naturens kredsløb.

 

Sofie fortæller Victoria, at der under byen løber tusindvis af kloakrør. På renseanlægget modtager de det beskidte vand fra borgernes toiletter, badeværelser og køkkener. De får også en masse vand fra virksomheder og regnvand.

Spildevandet kommer blandt andet fra toiletter og indeholder tis, lort og toiletpapir.

Men folk smider og taber de utroligste ting i deres toiletter, det ser Victoria på sin tur. Heldigvis fanger ristene ting som mobiltelefoner, strømpebukser, kartofler, gebisser, tandrensere, vatpinde, plastik og masser af hår.

Efter turen rundt på renseanlægget har Victoria lært en masse. Tag med på turen og se om det samme gælder for jer.

Rigtig god fornøjelse.

Turen rundt på renseanlægget

 

Du kan besøge renseanlægget ved at scanne QR-koden her med kameraet på din mobiltelefon. Du kan også se rundvisningen på siden herunder.

Husk du kan vende og dreje dig og se i alle retninger.

Du kan hente en grundplan, så du kan følge med på kortet, når du tager turen rundt på renseanlægget. Her kan du skrive og tegne noter undervejs.

Der er 18 scener i rundvisningen.

Byg selv i CoSpaces på Skoletube

Den virtuelle rundvisning på renseanlægget er bygget i programmet CoSpaces på Skoletube. Vi har taget 360 graders billeder på renseanlægget og bygget det sammen med videoer, lyd og animationer i programmet.

CoSpaces er et super fint og kreativt værktøj til arbejdet med VR og AR i undervisningen. 

I den kommende tid vil du her på siden møde flere projekter der lægger op til elevproduktion i CoSpaces.

Kan du ikke vente, så start legen allerede i dag på Skoletube og find mere inspiration på Skoletubeguide.

Hvis du vil høre mere om vores brug af CoSpaces, kan du kontakte Rikke Falkenberg Kofoed på rikke@legmedit.dk eller 28551983

Rigtig god fornøjelse.