Victoria og verdensmålene

Verdensmål i bevægelse

Kong Gulerod

I arbejdet med Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel og mad og madvaner skal I nu arbejde med Kong Gulerod.

Victoria og Verdensmålene er en bogserie om den 12-årige Victoria. Sammen med Victoria skal I blive klogere på sundhed og trivsel til alle i hele verden.

I Kong Gulerod skal 12-årige Victoria og hendes familie og venner være med til at fremme sundhed og trivsel i verden. Undervejs flyver Victoria med mariehøne-drone til USA, hvor hun møder familien Carrot… og smager usund skolemad.

Læs Kong Gulerod

Victoria er en eventyrlysten pige på 12 år. Hun bor sammen med sin lillebror Malte på 8 år og sine forældre, mor der er sygeplejerske og far der arbejder som ingeniør

I forløbet her skal I læse side 15-31 i bogen “Kong Gulerod”.
I må naturligvis gerne læse hele bogen?

I kommer ind i historien og møder Victoria over i skolen, hvor hun sammen med resten af klassen har lavet et fremtidsværksted.

Victoria vågnede denne morgen op efter en eventyrlig drøm. I drømmen var Victoria ganske lille, på størrelse med en fingernegl. I drømmen rider Victoria på en mariehøne, møder Kong Gulerod, der er den sundeste mand i hele universet og bor i et hus lavet af grønsager.
På slottet serveres maden af myrer. Det er helt igennem en forunderlig drøm.

Victoria er en nysgerrig pige der nyder at lære nyt om Verdensmålene. Og i Kong Gulerod lærer hun om Verdensmål 3: Sundhed og trivsel.

Desværre starter dagen også med en dårlig nyhed, da Victorias Farfar er blev indlagt, da han er alvorlig syg af lungekræft. Heldigvis står Victorias venner klar til at hjælpe hende. 

 

Tid til en lille quiz?

Spil vendespil med Verdensmålene

Man bliver aldrig for gammel til et spil vendespil. Spil på tid, eller dyst med en ven. Hvem har bedst styr på FN’s 17 Verdensmål.
Du kan læse meget mere om alle de 17 mål hos Verdens Bedste Nyheder.