Victoria og verdensmålene

Lærervejledning

Geden med Fipskægget

 

I serien om Victoria og Verdensmålene, skal I nu arbejde med bogen Geden med Fipskægget, der handler om Verdensmål 2 – Stop sult..

Sammen med Victoria skal I ud på en rejse. I skal lede efter løsninger og finde svar på hvordan vi stopper vi sult i hele verden.

Historien stiller spørgsmål, og gør klogere på hvordan vi sikrer at ingen skal sulte eller lide af fejlernæring.

I lærervejledningen her finder i kreative opgaver med digitale værktøjer fra Skoletube, aktiviteter til udendørs aktiviteter, quizzer, vendespil og meget mere. Det hele knyttes op på fortællingen om Verdensmål 2 i bogen Gedden med Fipskægget.

Læs Geden med fipskægget

Måske kan du låne bogen Geden med fipskægget på skolens PLC. Hvis du vil, kan du også læse den online lige her eller downloade den som PDF.
Husk også, at du kan få læst bogen op med AppWriter. Download filen herunder og åben den i PDF fremviseren. Du kan også bruge CDord .

Arbejder I med materialet i værktøjet Book Creator, så findes alle bøgerne om Victoria og Verdensmålene og de tilhørende skabeloner i biblioteket med koden 6PHLL6Q. Herfra kan de kopieres og deles med eleverne.

Skriv en fagbog om Verdensmålene

Skriv en bog om Victoria og Verdensmålene
Verdensmålene gælder for alle verdens lande. De skal sikre en bæredygtig fremtid for os mennesker, alt liv på jord, naturen og for klimaet.
I historien du har læst, lærer Victoria om et af de 17 Verdensmål.
I skal nu arbejde meget mere med FN’s Verdensmål. I skal have særligt fokus på Verdensmål 2 – Stop sult, det mål bogen Geden med Fipskægget handler om.
Bogen kan skrives i Book Creator. I kan arbejde med Book Creator direkte på Skoletube. I kan se skabelonen herunder.
Jeres lærer deler skabelonen med jer i et bibliotek i Book Creator.
I kan se videovejledninger til arbejdet med Book Creator på Skoletubeguide.

Spil vendespil med Verdensmålene

Man bliver aldrig for gammel til et spil vendespil. Spil på tid, eller dyst med en ven. Hvem har bedst styr på FN’s 17 Verdensmål.
Du kan læse meget mere om alle de 17 mål hos Verdens Bedste Nyheder.